Porträtt från Ön

Bjuder på en bildbomb med halvspontana porträtt från Ön, resultatet från de gånger kameran åkte fram under helgen. Det var småkomplicerat ljus där solen hade väldigt svårt för att bestämma sig om den skulle vara framför eller bakom molnen vilket gjorde att vissa bilder blev långt i från godkända, de nedan gillar jag dock. När man är i en så fin miljö som den vi va i vill man på något sätt få med hela bakgrunden och ändå ha fokus på modellen, något som är omöjligt tyvärr. Bara för att det ser fint ut för ögonen betyder det ju inte att det är en bra bakgrund för kameran för att framhäva modellen. Ibland får man helt enkelt välja, antingen fotar man landskap eller också fotar man porträtt.

Fick en hel del frågor om kameror och inställningar och vad man ska tänka på när man fotar nu i helgen. Funderar lite smått på att kanske dra igång en liten grundkurs på bloggen men även att ordna privatlektioner i Stockholm/Eskilstuna för de som vill ta steget från auto (fuskfotograf, hehe) till manuellt. Att lära sig begrepp som ISO, slutare, bländare och vitbalans, att sätta egna fokuspunkter och att lära sig grunderna i komposition samt att se sambandet mellan dessa termer och vad som faktiskt händer på bilden är det som skiljer en fotograf från en kameraklickare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En kommentarpå inlägget “Porträtt från Ön

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>