DIY: Cute Message Bowls and Mugs

Ett sött litet meddelande på en kopp eller skål är mysigt i vardagen och perfekt som present. Dessutom är det billigt och enkelt att göra själv. Du behöver en porslinspenna, min heter Porcelaine 150 med spets 1.2 (Anthracite Black) och finns för en billig peng på Panduro Hobby, och muggar, tallrikar eller skålar (mina hittade jag på rea på ICA 5 respektive 10kr styck). Sen är det bara att komma på något finurligt att skriva. Pennan beter sig som många guld- och silver pennor, man skakar den och trycker sedan spetsen mot underlaget ett par gånger för att få ut färg i spetsen. Jag rekommenderar att du trycker fram färgen på en bit plast eller dylikt, inte på föremålet du ska skriva på.

Om du tycker det är svårt att veta avstånd mellan bokstäver och ord, hur du ska utforma bokstäverna, osv., kan du skriva in ditt meddelande på datorn först och välja ett typsnitt du tror att du klarar av att härma. Försök sedan rita av texten på skärmen. Övning ger färdighet!

När du är klar med dina mästerverk låter du dem torka i 24 timmar innan du bränner dem i vanlig ugn på 150 grader i 30 minuter (eller enligt anvisningarna på din penna om du inte väljer samma som mig). Nu är du klar och du har en rolig, unik mugg som dessutom tål diskmaskin!

Jag använde följande texter:

  • He Loves Coffee

  • Good Morning My Love

  • When You’re Ill, Fill Me With Soup

  • She Loves Dessert

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 kommentarer på inlägget “DIY: Cute Message Bowls and Mugs

  1. Pingback: Raggsockar | Nenas.se

    • Tack :) Ja det var faktiskt lättare än jag trodde att få det snyggt. Så jäkla nöjd :) Ska bli intressant om färgen ändras något när man torkar och sen bränner det samt hur väl det håller för handdisk och diskmaskin (även om de påstår att det funkar i diskmaskin vet man ju aldrig). Testa du med! Billigaste och sötaste presenten i min repetoar just nu ;D

  2. Pingback: Nu får det räcka! | Nenas.se

  3. Pingback: Good morning my l❤ve | Nenas.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>