Fredagstips

Godmorgon! Jag tänkte faktiskt börja dagen med ett litet fredagstips såhär på morgonen. Läste om det för ett tag sen och igår testade jag och jäklar va bra det blev. Här kommer därför ett tips på hur du rengör dina make up penslar. Jag har alltid vetat att man ska rengöra sina penslar och har frågat i lite olika butiker om de har något medel man ska doppa dem i eller så men svaret har alltid varit nej. Vissa har tipsat om att tvätta dem med vanligt schampo och balsam men det tycker jag inte har hjälpt, detta däremot funkar!

Ta en del diskmedel (flytande handdiskmedel, vilket som helst) med en del matolja (jag hade olivolja hemma så den använde jag). Häll ingredienserna i ett litet glas. Ta sedan penseln och rör runt i blandningen. När du ser hur mycket sminkrester som släpper från penseln (inom 3 sekunder) kommer du tacka mig för tipset. Om man inte rengör sina penslar kan man nämligen sprida orenheter i ansiktet och bakterier kan börja växa i penseln. När du snurrat runt penseln i blandningen ett tag (hela blandningen kommer bli sminkfärgad) sköljer du penseln först i ljummet, sen i kallt vatten. Låt penseln ligga (eller hänga med borsten neråt) på en bit hushållspapper så att den torkar och vattnet inte rinner ner där borsten är fäst. För nästa pensel häller du ut blandningen och upprepar sedan tidigare process. Rekommendationen jag läste föreslog att man skulle rengöra penslarna en gång i veckan, något jag nog faktiskt kommer att göra. Dags att skiva upp det som en punkt i min personal planner.

Nu blir det morgonlatte och lite redigeringsjobb.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer på inlägget “Fredagstips

    • Nej det tycker jag inte. Jag upplevde att de blev väldigt mjuka och fräscha. De känns verkligen rena. Är man rädd för att de ska bli oljiga kan man ju ta lite mer diskmedel och lite mindre olja, men diskmedel är ju uttorkande så.. Jag märkte skillnad på att sminket (underlagskrämen) blev snyggare och jämnare efter att jag rengjort penseln jag använder till det så jag är toknöjd!

  1. Läste det här när du precis hade skrivit det, men testade först idag… Är grymt nöjd. Tycker kanske inte att jag ser så mycket i blandningen, mascaraborstens guck var samma färg som pudrets. Men det spelar ingen roll, resultatet är slående!

    • Kul att det fungerade för dig :) Jag har inte testat med mascara, den vill man mer desinfektera än rengöra så jag brukar köra alkoholbaserad “rengöring” till den istället, kicks har en bra :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>