Glada färger i ösergnet

Eftersom regnet öser ner utanför fönstret och allt är grått och trist tänkte jag liva upp stämningen lite med några av mina bilder från Adam Tenstas spelning i fredags. Han hör väl inte direkt till mina favoriter eller något jag egentligen lyssnar på men konsertfoto är konsertfoto och det är fortfarande kul att få fota liv och rörelse omgivet av glada färger.

En intresant företellese appropå inget är att jag och samtliga fotograferi mitt team fick så galet mycket skarpare bilder under Tensta-konserten än under de andra konserterna. Vi resonerade lite fram och tillbaka och en av teorierna var att det beror på hudfärgen. Att ljusare hy lättare blir överexponerad så att kameran får svårt att läsa av detaljerna och att Adam som är mörkhyad därför var enklare att fotografera. Någon som vet om det kan stämma? Intressant diskussion i alla fall. (Snälla lägg märke till att hudfärgen inte har någon betydelse utan detta var en rent teknisk diskussion om hur kameror hanterar ljus och färger).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>