Årets Julbak

Årets traditionsenliga julbak är i full gång här nere i Skåne med underbara vänner som sällskap. Skinkan är grilljerad, brödet ska strax tas ur ugnen, senapen är mald, kolan ska skäras så snart den kallnat och så även dubbelsatsen med rocky road. Snart blir den en god lunch med nybakade brödet och tjockaskivor skinka på. Efter det ska knäcken och rischokladen kokas och klickas och pepparkakshuset ska byggas.

Det är hela 15 år sedan vi påbörjade traditionen med vår barndomsvän A och hade det inte varit för hans utlandsstudier förra året hade det varit femtonårsjubileum i år, men det får vänta tills nästa jul. Med sig i år hade han även sin fina tjej M och jag hade såklart med mig Tobias för att initiera honom i vår årliga tradition. Det är med andra ord trångt i mamma och pappas kök här i lägenheten, men att fylla ett kök med goda vänner och mycket värme är bara härligt. Bjuder på några bilder från förmiddagen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 kommentarer på inlägget “Årets Julbak

  1. Åh vad mysigt med allt fix! Men sååå träligt med förkylningen! Typiskt att åka på det till jul. Jag mår faktiskt bra, snorig är jag ju men har inte mått dåligt av den hittills, snoret har mest bara varit där utan att besvära alltför mkt:) Idag dras jag dock med jobbig huvudvärk men den hoppas vi snart går över. Krya på dig nu fina du!

    • Ja idag har jag varit helt golvad.. Feberfrossa och huvudvärk och blä :( Satsar på att må bra till imorgon, vill ju inte missa all den goda julmaten :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>