Size Matters?

Ingen sambo i sikte (han skulle tydligen hjälpa en vän) och därmed inget recept i sikte heller. Hoppas han kommer hem i tid för att kunna skriva ner sitt köksexperiment så ni kan få ta del av det. Istället bjuder jag på fem bilder (mest för att jag inte kunde välja två) med mina nya favoritjeans. Sen jag gått upp en hel del i vikt kommer jag inte längre i några av mina gamla par så när jag hittade dessa (tack snälla Vero Moda för att ni gör jeans jag faktiskt kan ha!) blev jag överlycklig. Jag är ganska proportionerlig och skapligt nöjd med hur jag ser ut, men enligt vissa klädmärken är jag “för tjock” för att handla byxor hos dem (läs jag kan inte ens ha största storleken).

Jeansen på bilden är Vero Modas Wonder Denim Exclusive, storlek 33/34 (dvs 33 midja, 34 längd), deras näst största storlek. De sitter som en smäck och tack vare stretchen går de faktiskt på höfterna. För er som tror att jag skojar, H&M och Gina Tricot är bara att glömma, kommer inte i något par jeans av de jag provat där (upp till strl 44 på H&M!). Så.. är jag för tjock för att klä mig snyggt? Jag tycker inte det. Jag tycker att jag har hyfsat normal kroppsbyggnad och att jag ser rätt bra ut som jag är. Men det är ju trist när det inte finns några kläder som går på.

Hum.. det var ju inte riktigt tänkt att det var detta inlägget skulle handla om. Men nu fick det bli så. För er som undrar har jag gått upp ca 15kg (väger alltså 84kg nu) på ett år på grund av knäskada (tvingades sluta träna 6 gånger i veckan), psykiska påfrestningar, misslyckat dietande (vi kan ju konstatera att LCHF mår jag bara dålig av) och annat. Senaste månaden har jag börjat äta det jag känner för men också träna oftare då knäet inte klagar lika mycket. Gått ner ett kg senaste månaden så det går åt rätt håll nu. Men oroa er inte, detta är inte en hälsoblogg eller en viktblogg eller en “det är synd om mig för jag är tjock” blogg. Detta är fortfarande en livsstilsblogg med pyssel och foto, jag bara råkade halka in på ämnet. Och frågan jag ställer mig är fortfarande.. är jag för tjock för att ha snygga byxor?

Sorry guys, too tired to make this one english. I ramble about weight and jeans and clothing companies. If you’re interested, please use google translate for this one

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer på inlägget “Size Matters?

  1. Jag känner igen det där problemet. Mitt problem är ju att jag alltid haft breda höfter och lite smalare midja och det är tydligen inte en form många klädkedjor jobbar med. Går byxorna upp över rumpan är de så stora i midjan att jag kan stoppa i en kudde och jag får grenen typ halvvägs ner på låren eftersom byxorna hasar ner :-P Men Vero Moda har nästan alltid haft byxor jag kan ha :-)

  2. Jag gillar inte heller jeans storlekarna på olika kedjor… Typ Bikbok, har ett par gamla jeans därifrån. Har annars ca 36-38 (s/m) i kläder men på Bilbok har jag stööööörsta storleken och kommer knappt i dom (33 i midja). Dessutom tycker jag de knappt görs några “snygga” jeans i längd 34 heller. Men tacka vet jag Dr Denim. Har du kollat dom?? MASSOR stretch i :-) kramar från tjejen med jeansproblem!

    • Ja BikBok ska vi inte ens tala om! Har hört mycket gott om DrDenim men vill inte beställa på nätet utan att prova först :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>